Környék és programok a közelben

Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városa,  a Tisza és a Maros találkozásánál helyezkedik el. Szeged történelmének és a mai városkép kialakulásának egyik legmeghatározóbb eseménye az 1879-es árvíz. Az épületek nagy része elpusztult, és a mai Szeged nagyrészt az árvíz után épült: szebb, modernebb épületek váltották fel a régieket. A Szegedi Fogadalmi templom építését az újabb árvizektől való megmenekülésért fogadalomból, 1880. november 28-án határozták el a szegedi városatyák. A katedrális a szegedi városkép igen jellegzetes eleme, XX.századi egyházi építészet egyik legmonumentálisabb alkotása, hazánk egyik legnagyobb temploma, amelynek méltó építészeti kerete lett a Dóm tér az egyetemi épületekkel és a püspöki palotával.  A 12000 m2 alapterületű teret a Velencei Szent Márk térhez hasonlítják.

Szegedi Szabadtéri Játékok

Itt, ebben a csodálatos környezetben zajlanak a Szegedi Szabadtéri Játékok, mely az ország legnagyobb  színháza, mely méltán lett népszerű egész Európában, a színház mintegy 4000 látogatót tud egy-egy előadáson befogadni.

Képtalálat a következőre: „szegedi szabadtéri”

Ökokikötő a Tiszán  az Anita Vendégháztól 4,5 km távolságra található.

Szegeden a Tiszán működő Közforgalmú kishajó kikötő várja a vízi élet szerelmeseit. Szolgáltatásuk:hajó-,csónak-,kajak és kenu kölcsönzés, vendéglátás.

 

A Napfényfürdő Aquapolis élményfürdő és wellnesrészleg, csúzdapark (9 beltéri és 4 kültéri csúzda) távolsága  mintegy 8 km.

A szegedi Napfényfényfürdő  mintegy 4400 m2 vízfelülettel, Európa leghosszabb, éves üzemelésű vízicsúszdája
Az egykori Ligetfürdő helyén, a Belvárosi híd újszegedi oldalán 2010  épült komplexum a régió életében kiemelkedő jelentőséggel bír. 

A létesítmény legattraktívabb elemei a lifttel megközelíthető, 30 méter magas toronyból induló, 223 és 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszdák. A belső élménymedence-térben a galériaszintről további hét csúszda indul, összesen közel 1000 méter hosszan.

Képtalálat a következőre: „napfényfürdő szeged”

 

Anna Gyógy-,Termál és Élményfürdő távolsága 6 km 

A fürdő Szeged belvárosában található egy műemlék épületben, melyet 1896-ban építettek. A termál-, illetve a wellnessfürdő az épület két külön szárnyába tagolódik, szolgáltatásaik elkülönülnek, így igény szerint külön-külön, vagy  kombinált belépőjeggyel, egyben lehet igénybe venni azokat. A két szárny körülölel egy belső udvart, ahol jó idő esetén lehet napozni vagy a büfé szolgáltatásait élvezni.

Képtalálat a következőre: „szegedi anna fürdő”

 

Tisza Parti Élmény és Kalandpark

A kalandpark 3200 m hosszú kötélpályával    ( 150 akadály 1,6 m-14 m magasságban), különböző nehézségi fokozatokkal rendelkezik (mini, junior, felnőtt pályák).
1300 m csúszó pályával, 1000 m lombkorona sétánnyal rendelkezik, amely gyönyörű kilátást nyújt Szegedre.
Próbáld ki a játszóvárat, az óriás sakkot, a trambulint, a strandröplabda pályát.
Képtalálat a következőre: „tisza parti élmény és kalandpark”